
Diyet yapanların ya da glutensiz beslenenlerin favorisi haline gelen “zoodles”, yani kabaktan yapılan spagetti, yoğurtlu sos ve cevizle birleşince hafif ama doyurucu bir akşam yemeğine dönüşüyor. Sadece 10 dakikada hazırlanabilen bu tarif, sıcak yaz günlerinde hem serinletici hem de besleyici bir seçenek sunuyor.
ZOODLES TARİFİ
Malzemeler
2 adet orta boy kabak1 su bardağı süzme yoğurt1 diş sarımsak1 yemek kaşığı zeytinyağı2 yemek kaşığı iri dövülmüş cevizTuz, kararbiberÜzeri için: dereotu veya nane (isteğe bağlı)Yapılışı
Kabakları spiral doğrayıcı ya da ince jülyen şeklinde doğrayarak spagetti formuna getirin.1 yemek kaşığı zeytinyağı ile tavada 3-4 dakika soteleyin. Hafif diri kalması yeterlidir.Bir kasede süzme yoğurt, rendelenmiş sarımsak, tuz ve kararbiberi karıştırın.Ilınan kabakları yoğurtla karıştırın ve üzerine dövülmüş ceviz serpin.Servis tabağına alın, dilerseniz nane veya dereotu ile süsleyin. Ilık ya da soğuk olarak servis edebilirsiniz.