?>

Fransız mutfağından bir baş yapıt: Cassoulet tarifi

Fransa mutfağının az bilinen ama oldukça zengin bir ana yemeği olan Cassoulet, güveçte pişen fasulye ve etin mükemmel uyumuyla sofralara lezzet katıyor. Fransız kırsalından gelen bu eşsiz yemek, ağır pişirme tekniğiyle öne çıkıyor ve her lokmada unutulmaz bir deneyim sunuyor.

Gündem - 4 ay önce

Fransa mutfağı denildiğinde akla genellikle peynir, kruvasan ve şarap gelir. Ancak Fransız kırsalında yüzyıllardır hazırlanan Cassoulet, bu mutfağın derinliklerini keşfetmek isteyenler için eşsiz bir lezzet sunuyor. Et, beyaz fasulye ve aromatik otlarla hazırlanan bu yemek, yavaş pişirme yöntemiyle zamana meydan okuyan bir tat bırakıyor.

CASSOULET TARİFİ

MALZEMELER

2 su bardağı beyaz kuru fasulye300 gram ördek veya kaz eti (isteğe bağlı)1 adet soğan3 diş sarımsak2 adet havuç2 yemek kaşığı domates salçası1 tatlı kaşığı kekik1 tatlı kaşığı defne yaprağı2 yemek kaşığı zeytinyağıTuz ve karabiber3 su bardağı tavuk suyu

Yapılış

Beyaz fasulyeleri bir gece önceden ıslatın ve ertesi gün yumuşayana kadar haşlayın.Ördek veya kaz etini zeytinyağında altın rengi alana kadar kızartın. Aynı şekilde pastırma veya sosisleri de hafifçe kızartın.Soğan, sarımsak ve havuçları ince doğrayarak zeytinyağında kavurun. Üzerine salçayı ekleyip karıştırın.Güveç kabına fasulyeleri, kavurduğunuz etleri ve sebzeleri yerleştirin. Baharatları ve tavuk suyunu ekleyerek karışımı hazırlayın.Önceden ısıtılmış 160 derece fırında, üzeri hafif kahverengi olana kadar yaklaşık 2-3 saat pişirin. Ara sıra karıştırarak yemeğin üzerinin kurumasını önleyin.
Haftanın Öne Çıkanları

Fransız mutfağından bir baş yapıt: Cassoulet tarifi

2024-12-14 12:08 - Gündem

İnme tedavisinde “zaman” kritik önem taşıyor

2024-12-14 12:08 - Sağlık

Dursun Özbek Divan Kurulu'nda açıkladı: Galatasaray'dan Sivasspor maçı için başvuru

2024-12-14 11:39 - Gündem

Rus mutfağından hafif bir lezzet: Ptichye Moloko tarifi

2024-12-14 11:08 - Gündem

Üzerinde uyuşturucuyla yakalandı: 'Yakmayın beni' diye yalvardı

2024-12-14 10:38 - Gündem

Doğru bilinen yanlışlar: Pişirmeden önce asla yıkamamanız gereken 5 yiyecek

2024-12-14 09:38 - Gündem

ALES sınavları ne zaman? 2025 ALES başvuruları ne zaman?

2024-12-14 09:08 - Eğitim

Samsun’da usta öğreticiler destek bekliyor

2024-12-14 08:39 - Gündem

Sağlıkçılar 'Nasıl geçineceğiz' diye sordu

2024-12-14 08:09 - Gündem

Cumhuriyet, Eskişehir’deki altın ve gümüş madenini gündeme getirmişti

2024-12-14 07:38 - Gündem

İlgili Haberler

Amasya'da 'kaçak göçmen' operasyonu: TIR'da 10 kişi yakalandı

09:38 - Gündem

Son dakika... AFAD duyurdu: Datça'da 4.4 büyüklüğünde deprem!

09:08 - Gündem

1 Mayıs öncesi bir operasyon daha... İzmir’de çok sayıda kişi gözaltına alındı!

08:38 - Gündem

Meteoroloji açıkladı: 30 Nisan 2025 hava durumu raporu... Bugün ve yarın hava nasıl olacak?

08:08 - Gündem

'Yan baktın' tartışmasında iki çocuğa silah kabzasıyla saldırı!

07:38 - Gündem

Günün Manşetleri

Döviz kurları:Dolar 38,60, euro 43,90, İngiliz Sterlini 51,70 TL

11:09 - Ekonomi

Geçim krizi derinleşiyor: Açlık ve yoksulluk sınırı arasındaki fark giderek büyüyor!

11:08 - Ekonomi

Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği, “Hukuk, Yasalar ve Hekimlik Uygulamaları Paneli” düzenliyor

10:39 - Kıbrıs

Asya borsaları karışık seyrediyor: 30 Nisan 2025 Çarşamba Asya borsalarında son durum

10:38 - Ekonomi

Antakya'dan iyi haber: Odabaşı Mahallesi 'rezerv alan'dan çıkarıldı

10:09 - Politika